مشاوره تلفنی
0910 846 0910

برای اشتهای سالمندان چه باید کرد؟

تغذیه متعادل و سالم یک موضوع مهم برای همه گروه های سنی است. اما تغذیه ناکافی و نامنظم در دوران سالمندی عواقب منفی بیشتری برای فرد خواهد داشت.  اگر از کاهش اشتها و کاهش وزن  در سالمندان جلوگیری نشود، فرد با مشکلات سلامتی زیادی مواجه خواهد شد.تغذیه ناکافی و ناسالم در سالمندان باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود. در نتیجه بدن فرد در برابر عفونت های مختلف آسیب پذیر خواهد شد. مشکلات تغذیه ای در سالمندان نیز منجر به ضعف عضلانی خواهد شد. در این صورت شکستگی در سالمندانی که به زمین می‌افتند آسان‌تر می‌شود و بهبودی این شکستگی‌ها زمان زیادی می‌برد. مشکلات تغذیه ای در سالمندان ممکن است به دلایل جسمی، اجتماعی یا روانی ایجاد شود. برای اگاهی هرچه بیشتر در ارتباط با برطرف کردن مشکل اشتهای سالمندان تا انتهای مقاله با ما همراه بمانید و مطالب را مورد بررسی تان قرار دهید.

برای اشتهای سالمندان چه باید کرد؟

چه چیزی باعث مشکل اشتها در سالمندان می شود؟

تغذیه متعادل و سالم یک موضوع مهم برای همه گروه های سنی است. اما تغذیه ناکافی و نامنظم در دوران سالمندی عواقب منفی بیشتری برای فرد خواهد داشت.  اگر از کاهش اشتها و کاهش وزن  در سالمندان جلوگیری نشود، فرد با مشکلات سلامتی زیادی مواجه خواهد شد.تغذیه ناکافی و ناسالم در سالمندان باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود. در نتیجه بدن فرد در برابر عفونت های مختلف آسیب پذیر خواهد شد. مشکلات تغذیه ای در سالمندان نیز منجر به ضعف عضلانی خواهد شد. در این صورت شکستگی در سالمندانی که به زمین می‌افتند آسان‌تر می‌شود و بهبودی این شکستگی‌ها زمان زیادی می‌برد. مشکلات تغذیه ای در سالمندان ممکن است به دلایل جسمی، اجتماعی یا روانی ایجاد شود.به طور خلاصه علل کاهش اشتها و کاهش وزن در سالمندان به شرح زیر است:
- بیماری ها در میان علل کاهش اشتها در سالمندان حرف اول را می زند. کاهش وزن و کاهش اشتها در سالمندان به دلایلی مانند تجربه همزمان بسیاری از بیماری ها، مصرف داروها و مشکلات جویدن مشاهده می شود.
- رژیم های غذایی محدود نیز از جمله عوامل کاهش اشتها در سالمندان است. محدودیت در مصرف مواد غذایی حاوی نمک، چربی، قند یا پروتئین باعث کاهش اشتها در سالمندان می شود.

چه چیزی باعث مشکل اشتها در سالمندان می شود؟

- کاهش وزن در سالمندان نیز ممکن است به دلیل درآمد محدود آنها باشد. مشکلات مالی در خرید محصولات غذایی از جمله دلایل مشکلات تغذیه ای در سالمندان است.
- از جمله دلایل بی اشتهایی در سالمندان این است که خوردن به تنهایی ناخوشایند می شود. علاوه بر این، سختی در تهیه وعده های غذایی را نیز می توان از عوامل بی اشتهایی در سنین بالا ذکر کرد.
- تنهایی، زوال سلامتی، ناتوانی در حرکت و از دست دادن عزیزان نیز باعث می شود که فرد از زندگی لذت نبرد.
- مصرف الکل نیز یکی از دلایل بی اشتهایی در سالمندان است. الکل که مانع از هضم و جذب غذا می شود نیز باعث مشکلات کاهش وزن در سالمندان می شود.
- برای پیشگیری از مشکلات تغذیه ای در سالمندان ابتدا باید مشکلاتی که فرد تجربه می کند شناسایی شود. عادات تغذیه ای افراد مسن باید رعایت شود، وزن آنها به طور مرتب بررسی شود و اثرات داروهای مصرفی آنها تحت نظر باشد. بنابراین می توان از کاهش اشتها و کاهش وزن در سالمندان جلوگیری کرد.

در صورت مشاهده مشکلات اشتها در سالمند با پزشک مشورت کنیم؟

اگر بستگان مسن شما مقدار قابل توجهی از وزن خود را از دست می دهند، مفید است که پزشک خود را در مورد این وضعیت مطلع کنید. برخی از داروهایی که بستگان شما استفاده می کند ممکن است روی اشتهای او تأثیر منفی بگذارد. در این صورت، اگر با پزشک مشورت کنید، ممکن است پزشک تغییراتی در داروها یا رژیم غذایی محدود بستگان شما ایجاد کند. اگر جویدن فک یا مشکلات دندانی بر تغذیه بستگان شما تأثیر بگذارد، قطعاً مراجعه به دندانپزشک مفید است.

روش های برطرف کردن مشکلات اشتها در سالمند

- بستگان خود را به خوردن غذاهایی با ارزش غذایی بالا تشویق کنید
 توصیه و تشویق عزیزانتان به خوردن غذاهایی که ارزش غذایی بالایی دارند و سلامتی آنها را بهبود می بخشد، مفید خواهد بود. مثلا؛ اطمینان حاصل کنید که مقدار زیادی میوه های تازه، سبزیجات تازه، ماست، پنیر و غذاهای غلات مصرف می کنید. به او پیشنهاد دهید که تخم مرغ نیم پز بخورد و اگر املت می خورد، به او پیشنهاد دهید که دو دل باشد.
- غذاهای سبک را در زندگی خود بگنجانید
رژیم غذایی سرشار از لیمو، گیاهان و ادویه جات به بیماران مسن کمک می کند تا رژیم غذایی خود را به شیوه ای سالم تر شکل دهند. با یادگیری دستور العمل هایی که حاوی این مواد هستند می توانید غذاهای مفیدتری برای عزیزان خود تهیه کنید.برای دریافت کالری و انرژی، خویشاوندان خود را به خوردن تنقلات تشویق کنید. او را تشویق کنید تا برای میان وعده از غذاهایی مانند میوه، کره بادام زمینی و ماست استفاده کند.

روش های برطرف کردن مشکلات اشتها در سالمند
 

- وعده های غذایی را در اجتماع به سالمند بدهید
مطمئن شوید که بستگان شما به تنهایی غذا نمی خورد. می توانید با دعوت از عزیزانتان به وعده های غذایی، این فعالیت را به یک فعالیت مورد انتظار و دلخواه تبدیل کنید. یا به خویشاوندان خود کمک کنید تا به یک گروه اجتماعی ملحق شوند تا بتوانند با هم غذا بخورند.
- او را تشویق کنید
بستگان خود را به انجام ورزش و حرکت، حتی اگر اندکی، متقاعد کنید. فعالیت‌های بدنی منظم روزانه به قوی‌تر شدن ماهیچه‌ها و استخوان‌ها کمک می‌کند و درد عضلانی کمتری در سنین بالا ایجاد می‌کند.
- راه های صرفه جویی در غذا خوردن را پیدا کنید
سعی کنید فرصت هایی ایجاد کنید که بتوانید مواد غذایی را با تخفیف خریداری کنید و از مشکلات مالی جلوگیری کنید.
- از بیرون کمک بگیرید
یک یاری پیدا کنید تا برای خویشاوندتان خرید کند. برای خویشاوندان خود از پرستاران بهداشتی خانه ، متخصصان تغذیه، پزشکان و مراکز مراقبت از سالمندان کمک بگیرید.

سخن پایانی

همانطور که تا به این قسمت از مقاله متوجه شده اید، تغذیه سالمندان اگر جدی گرفته نشود ممکن است مشکلات متعددی در اشتهای آن ها ایجاد شده و سلامتی شان را به خطر بی اندازد. به همین خاطر در این قسمت از مقاله سعی کردیم تا شما را با صفر تا صد این موضوع آشنا کنیم. امیدواریم با مطالعه مطالب فوق توانسته باشید سوالات و ابهامات ذهن خود را نسبت به این موضوع برطرف کرده و سالمند خود را درسلامت کامل نگهداری کنید.

دسترسی سریع
اطلاعات تماس با ما
آدرس: تهران، خیابان اندرزگو (لواسانی)، خیابان شهید مجید نعمتی، کوی ارشادی، بن بست مینو ، پلاک ۱۷ 
کد پستی: 1935955114
موبایل :  0910 846 0910
تلفن تماس : 021. 2100 2000

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به خانه سالمندان همدل می باشد .
طراحی سایت : ایران طراح