مشاوره تلفنی
0910 846 0910

زخم بستر در سالمندان و نکاتی برای پیشگیری و درمان

همانطور که می دانید، هنگامی که فردی در مدت زمان طولانی فاقد حرکت باشد دچار زخم بستر می شود و مشکلات متعددی در این باره برایش به وجود می آید. دقت داشته باشید که زخم بستر در سالمندان بسیار رواج دارد، چرا که این افراد معمولاً قادر به حرکت نیستند و علائم زخم بستر دیر یا زود به سراغ آن ها خواهد آمد.
زخم بستر سالمندان
اما باید بدانید که روش های مختلفی برای پیشگیری از زخم بستر وجود دارد که اگر آن ها را مورد توجه تان قرار دهید، هیچگاه سالمند شما دچار زخم بستر نخواهد شد. برای آگاهی هرچه بیشتر در ارتباط با زخم بستر در سالمندان و نکاتی برای پیشگیری و درمان به شما پیشنهاد می دهیم تا در ادامه مقاله با ما همراه بمانید و مطالب را با دقت مورد بررسی تان قرار دهید.

علت زخم بستر در سالمندان

همانطور که تا به این قسمت از مقاله متوجه شده اید دلایل مختلفی برای ایجاد زخم بستر در سالمندان وجود دارد که از مهم ترین آن ها می توان به قرار گرفتن طولانی مدت در بستر، بیهوش شدن و بی حرکتی اشاره کرد. اگر سالمند شما از نظر جسمی ناتوان شده است و قادر به حرکت نیست به شما پیشنهاد می دهیم تا همواره دقت داشته باشید که فرد در درست ترین حالت ممکن در بستر قرار بگیرد. در این صورت فشار زیادی به نواحی مستعد زخم سالمند وارد نخواهد شد.
یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید این است که شما هر چند ساعت یک بار باید سالمند را در بستر بچرخانید تا در یک طرف از بدن خود به طور مداوم استراحت نکند. این موضوع باعث می شود تا خونرسانی در تمامی نقاط بدن به طور مناسب انجام گردد. ممکن است عده ای از افراد با خود بپرسند چه افرادی بیشتر در معرض زخم بستر هستند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم سالمندانی که دارای بیماری هایی همچون دیابت، سوء تغذیه و اختلالات خونی هستند بیشتر از بقیه افراد دچار زخم بستر خواهند شد و اطرافیان آن ها باید دقت عمل بیشتری برای آن ها به خرج دهند.
علت زخم بستر در سالمندان

مراحل ایجاد زخم بستر در سالمندان

باید توجه داشته باشید که برای ایجاد زخم بستر تنها ۴ مرحله وجود دارد ه به شرح زیر می باشد:
1. اولین مرحله ای که در ایجاد زخم بستر نقش دارد قرمز شدن قسمتی از سطح پوست سالمند می باشد. هنگامی که این مورد را در بدن سالمند مشاهده کردید پیشنهاد می دهیم تا آن را با پوست دست خود لمس کنید. اگر متوجه گرمای بیش از اندازه در این ناحیه از بدن شدید باید شک خود را به سوی زخم بستر ببرید. در بسیاری از مواقع سالمندانی که دارای پوست تیره تری هستند سطح پوستشان به رنگ آبی یا بنفش تغییر می کند که این نکته را باید حتماً حائز اهمیت خود قرار دهید. از دیگر علائمی که می توان در این مرحله مشاهده کرد خارش و سوزش بیش از اندازه در ناحیه قرمز شده می باشد.
2. در مرحله دوم در ایجاد زخم بستر مشاهده می شود که سطح پوست دارای خراش و تاول های بیش از اندازه می شود. همچنین باید دقت داشته باشید که درد در سالمند بیشتر خواهد شد و فرد بی قرارتر می شود. در بسیاری از مواقع دیده می شود که رنگ پوست در این مرحله هم تغییر می کند که باید این نکته را حائز اهمیتتان قرار دهید.
3. در مرحله سوم دیده می شود که سطح زخم بستر بیشتر از قبل می شود و درد روز به روز افزایش می یابد.
4. در آخرین مرحله از ایجاد زخم بستر دیده می شود که ماهیچه ها، تاندون ها، استخوان ها و مفاصل درگیر زخم بستر می شوند و مشکلات بسیار دردناکی را برای سالمند به وجود می آورد. باید توجه داشته باشید که این درد همراه با عفونت های بسیار در ناحیه زخم خواهد بود در آخرین مرحله سطح زخم بستر به رنگ قهوه ای تغییر می کند.
مراحل ایجاد زخم بستر در سالمندان

روش های پیشگیری از زخم بستر در سالمندان

حال که با مراحل ایجاد زخم بستر به خوبی آشنا شده اید وقت آن است تا از روش های پیشگیری از زخم بستر در سالمندان آگاه گردید تا بتوانید تا حد زیادی از بروز این مشکل جلوگیری نمایید. روش های پیشگیری از زخم بستر در سالمندان عبارتند از:
چرخش بدن روی تخت
همانطور که در ابتدای مقاله برایتان شرح دادیم برای اینکه بتوانید از ایجاد زخم بستر جلوگیری کنید باید هر چند وقت یکبار بدن سالمند را بر روی بستر بچرخانید. ممکن است عده ای از افراد بپرسند مدت زمان این کار چقدر است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که شما هر دو ساعت یک بار باید به چرخش و تغییر موقعیت قرارگیری بدن روی تخت بپردازید تا بتوانید از بروز زخم بستر جلوگیری نمایید.
تغییر وضعیت بدن بر روی ویلچر
بسیاری از افراد گمان می کنند تنها سالمندانی که بر روی تخت به مدت طولانی استراحت می کنند دچار زخم بستن می شوند. اما باید بگوییم تصور کاملاً اشتباه می باشد؛ چرا که افرادی که از ویلچر استفاده می کنند، می توانند دچار زخم بستر شوند. به همین خاطر پیشنهاد می شود تا هر ۱۵ دقیقه یک بار به تغییر وضعیت بدن سالمند بر روی ویلچر بپردازید.
روش های پیشگیری از زخم بستر در سالمندان
مراقبت از پوست
یکی از مهم ترین روش ها برای پیشگیری از زخم بستر مراقبت از پوست سالمندان است. برای این اقدام می بایست سطح پوست نشیمنگاه سالمندان را همواره تمیز و خشک نگه دارید. این موضوع باعث می شود تا درصد اطلاع به زخم بستر به شدت کاهش یابد و سالمند بتواند زندگی سالم و بدون درد را طی کند.
تغذیه مناسب
یکی از مواردی که هیچگاه مورد توجه افراد قرار نمی گیرد این است که تغذیه سالمندان نقش بسیار مهمی در ایجاد زخم بستر دارد. بعضی از مواد غذایی برای سالمندانی که فاقد تحرک هستند مناسب نمی باشد و باعث می شود تا زخم بستن زودتر بر روی بدن سالمند ایجاد گردد‌. به همین خاطر پیشنهاد می شود تا یک رژیم غذایی مناسب برای سالمندان در نظر گرفته شود و مواد غذایی متناسب با سن او مصرف گردد.
سخن پایانی
همانطور که تا به این قسمت از مطلب متوجه شده اید زخم بستر یکی از بیماری های رایج در سالمندان محسوب می شود. به همین خاطر باید تا حد بسیار زیادی از بروز این بیماری جلوگیری نمایید. امیدواریم با مطالعه این مطالب توانسته باشید سوالات و ابهامات ذهن خود را نسبت به بیماری زخم بستر برطرف کرده و در صورت تمایل از یک پزشک معالج برای برطرف کردن این مشکل در سالمند خود کمک بگیرید.
دسترسی سریع
اطلاعات تماس با ما
آدرس: تهران، خیابان اندرزگو (لواسانی)، خیابان شهید مجید نعمتی، کوی ارشادی، بن بست مینو ، پلاک ۱۷ 
کد پستی: 1935955114
موبایل :  0910 846 0910
تلفن تماس : 021. 2100 2000

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به خانه سالمندان همدل می باشد .
طراحی سایت : ایران طراح