مشاوره تلفنی
0910 846 0910

افسردگی سالمندان و نکاتی برای پیشگیری و درمان

یکی از بیماری های رایج که افراد می توانند در هر سن و سالی به آن مبتلا شوند بیماری افسردگی نام دارد. یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید این است که بیماری افسردگی با افزایش سن ر افراد بیشتر می شود و برای درمان آن باید اقدامات جدی تری انجام داد. لذا لازم به ذکر است سالمندانی که در ایام جوانی خود از مشکلات روانی و همچنین افسردگی برخوردار بودند، در سنین بالاتر خطر ابتلا به افسردگی در آن ها بیشتر از قبل بقیه افراد ی باشد. اگر می خواهید با افسردگی سالمندان و نکاتی برای پیشگیری و درمان آن ها آشنا شوید به شما توصیه می کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه بمانید و مطالب را مورد بررسی خود قرار دهید.

افسردگی سالمندان

افسردگی در سالمندان چیست؟

اگر بخواهیم بیماری افسردگی را در سالمندان برایتان توضیح دهیم باید بگوییم که به هنگام مبتلا شدن به این بیماری سالمند دائماً احساس خستگی می کند و غم زیادی با او همراه خواهد بود. ممکن است عده ای از افراد با خود بپرسند چه زمانی باید مطمئن شویم که سالمند دچار افسردگی شده است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم اگر علائم ذکر شده بیش از چند هفته در سالمند وجود داشته باشد می توانید مطمئن شوید که فرد دچار بیماری افسردگی شده است. 
یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید این است که افسردگی اگر درمان نشود می تواند بر روی تمامی قسمت های زندگی فرد تاثیر منفی بگذارد و به عبارت دیگر زندگی را به طور کل مختل کند. طبق تحقیقاتی که توسط تیم ما انجام شده است دریافتیم که سالمندان بالای ۶۰ سال به دلیل آنکه به گذشته و ایام جوانی ایشان بیش از اندازه فکر می کنند دچار افسردگی های خود خواهند شد. 
معمولا در سنین کمتر هنگامی که افراد به افسردگی مبتلا می شوند درباره خستگی و ناراحتی هایشان با دیگران صحبت می کنند و این موضوع باعث می شود که اطرافیان متوجه وجود افسردگی در آن ها بشوند. اما در سنین بالاتر غرور کاذب در افراد افزایش می یابد و سالمندان به همین خاطر ناراحتی و مشکلاتشان را به اطرافیان خود بروز نمی دهند. این موضوع باعث می شود که درمان افسردگی به تاخیر بیفتد و مشکلات بسیار حادی را برای سالمند به وجود آورد.

میزان شیوع افسردگی در سالمندان

همانطور که می دانید بعضی از سالمندان به دلیل ناتوانی های جسمی به مراکز نگهداری منتقل می شوند و بعضی از سالمندان به طور مستقل ندگی خود را سپری می کنند‌. قطعاً شرایط هر یک از این افراد با یکدیگر متفاوت است و این موضوع باعث می شود که درصد ابتلا به افسردگی در آن ها کاهش یا افزایش یابد. به طور کلی می توان گفت از هر ۱۰ سالمندی که در خانه سالمندان زندگی می کند سه نفر از آن ها دچار افسردگی بسیار حادی می شوند. اما در ۱۰ سالمندی که به طور مستقل زندگی می کند تنها یک نفر از آن ها به افسردگی دچار خواهد شد. 

افسردگی سالمندان

دلایل افسردگی در سالمندان

همانطور که تا به این قسمت از مقاله متوجه شده اید افسردگی یکی از بیماری های رایج در سالمندان محسوب می شود و در صورت مشاهده باید حتماً درمان گردد. اما ممکن است از دلایل افسردگی در سالمندان به طور کامل آگاه نباشید از مهمترین علل افسردگی در سالمندان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بیماری های جسمی
بسیاری از افراد گمان می کنند که بیماری های جسمی از بیماری های روانی جدا می باشد، اما باید بگوییم که این دو بیماری به یکدیگر تاثیر بسیار زیادی می گذارد‌. هنگامی که سالمندان از بیماری های جسمی برخوردار باشند خطر ابتلا به فسردگی در آن ها به شدت افزایش می یابد. معمولاً بیماری هایی که توان کار کردن را از سالمندان می گیرند باعث می شود تا سالمند به کمک دیگران نیاز بیشتری داشته باشد و همین موضوع سبب می گردد تا فرد دچار افسردگی شود. 
دلایل افسردگی در سالمندان
سوگ و غم از دست دادن
یکی دیگر از دلایلی که باعث می شود سالمندان و افسردگی دچار شوند سود و غم از دست دادن عزیزانشان است. همانطور که می دانید با افزایش سن ممکن است افراد شاهد فوت شدن بسیاری از بستگان خود باشند و این موضوع تاثیر منفی بر روی سلامتی روان آن ها بگذارد. همچنین بعضی از سالمندان به دلایل مختلف دیگر قادر به زندگی در منزل خود نخواهند بود و فرزندان آن ها سالمند را به خانه سالمندان روانه می کنند‌. این موضوع خود به تنهایی علل اصلی افسردگی در سالمند می باشد که باید به آن توجه ویژه گردد. 
در بسیاری از مواقع سالمند سعی می کند با این شرایط کنار بیاید و سلامتی خود را حفظ کند اما در بعضی از مواقع انجام این کار از عهده او خارج خواهد بود و در نهایت به افسردگی دچار خواهد شد. همچنین توجه داشته باشید مصرف بعضی از داروها همچون دارو های تنظیم فشار خون می تواند بر روی افسردگی سالمند تاثیر مثبتی داشته باشد.

آیا افسردگی با زوال عقل در ارتباط است؟

یکی از موضوعاتی که باید به آن توجه داشته باشید این است که افسردگی با زوال عقل در سالمندان بسیار مرتبط است. معمولا سالمندانی که از زوال عقل  برخوردار هستند زودتر از بقیه سالمندان دچار افسردگی خواهند شد. طبق تحقیقاتی که توسط پزشکان انجام شده است می توان گفت اولین علائم زوال عقل در سالمندان مبتلا شدن به افسردگی می باشد.

افسردگی در سالمندان

بررسی راهکار های پیشگیری از افسردگی در سالمندان

تمامی سالمندان به افسردگی دچار نمی شوند و می توان با استفاده از راهکارهای موجود به پیشگیری از افسردگی در آن ها پرداخت. از مهمترین راهکارهای پیشگیری از افسردگی در سالمندان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
دیدار با دوستان و اقوام
یکی از مهمترین راهکارهایی که می تواند تا حد بسیار زیادی از افسردگی در سالمندان جلوگیری کند دیدار با دوستان و آشنایان خود است. اگر گمان می کنید سالمند شما برخی از اطرافیان خود بیش از اندازه دوست دارند، به شما پیشنهاد می دهیم هر چند وقت یکبار برای آن ها برنامه ای تنظیم کنید که با فرد مورد علاقه خود دیدار داشته باشند.
استفاده از گوشی هوشمند
امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی می توان تا حد بسیار زیادی از افسردگی در سالمندان جلوگیری کرد. استفاده از گوشی های هوشمند برای سالمندان به شدت توصیه می شود. چرا که با استفاده از تلفن همراه می توان با دوستان و اقوام ارتباط گرفت و همچنین اوقات فراغت را پر کرد.
انجام ورزش
در هر سن و سالی که هستید به شما پیشنهاد می دهیم که به ورزش و پیاده روی پایبند باشید. چرا که انجام ورزش و پیاده روی می تواند تا حد زیادی از افسردگی شما جلوگیری کند. اگر سالمندی را در اطراف خود دارید به شما پیشنهاد می دهیم تا او را به انجام پیاده روی های صبحگاهی و عصرگاهی دعوت کنید.
بررسی راهکار های پیشگیری از افسردگی در سالمندان
نسبت به تغییر رفتار آن ها هوشیار باشید
آخرین راهکاری که می خواهیم در این قسمت از مقاله برایتان شرح دهیم این است که شما باید همواره نسبت به تغییر رفتار سالمندان هوشیار باشید. اگر کوچک ترین علائم افسردگی را در سالمند خود مشاهده کردید به شما پیشنهاد می دهیم تا با یک پزشک معالج این موضوع را در میام بگذارید قطعاً پزشک معالج سالمند می تواند از حادتر شدن این مشکل جلوگیری نماید.
سخن پایانی
همانطور که تا به این قسمت از مطلب متوجه شده اید، بیماری افسردگی در سالمندان به شدت رایج است و باید از بروز آن جلوگیری کرد. به همین خاطر در این قسمت از مقاله سعی کردیم تا شما را با صفر تا صد پیشگیری از افسردگی در سالمندان آشنا کنیم. امیدواریم با مطالعه مطالب فوق توانسته باشید سوالات و ابهامات ذهن خود را نسبت به این موضوع برطرف کرده و در صورت تمایل از یک مشاور برای سالمند خود کمک بگیرید.
دسترسی سریع
اطلاعات تماس با ما
آدرس: تهران، خیابان اندرزگو (لواسانی)، خیابان شهید مجید نعمتی، کوی ارشادی، بن بست مینو ، پلاک ۱۷ 
کد پستی: 1935955114
موبایل :  0910 846 0910
تلفن تماس : 021. 2100 2000

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به خانه سالمندان همدل می باشد .
طراحی سایت : ایران طراح