یکی از بیماری های رایج که افراد می توانند در هر سن و سالی به آن مبتلا شوند بیماری افسردگی نام دارد. یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید این است که بیماری افسردگی با افزایش سن درافراد بیشتر می شود و باعث انزوای اجتماعی در سالمندان نیز می گردد، به همین دلیل برای درمان افسردگی باید اقدامات جدی تری انجام داد. لذا لازم به ذکر است سالمندانی که در ایام جوانی خود از مشکلات روانی و همچنین افسردگی برخوردار بودند، در سنین بالاتر خطر ابتلا به افسردگی در آن ها بیشتر از قبل بقیه افراد می باشد. اگر علائم و نشانه های افسردگی جدی گرفته نشود می تواند مشکلات زیادی را برای فرد مسن به همراه داشته باشد و با انجام فعالیت های مانند شرکت در تورهای تفریحی و گردشگری برای سالمندان، ارائه آموزش های هنری، انجام ورزش های مناسب برای سالمندان یا انجام فعالیت های اجتماعی متنوع ابتلا به افسرگی به مقدار زیادی کاهش پیدا می کند. اگر می خواهید با افسردگی سالمندان و نکاتی برای پیشگیری و درمان آن ها آشنا شوید به شما توصیه می کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه بمانید و مطالب را مورد بررسی خود قرار دهید.
همانطور که می دانید بعضی از سالمندان به دلیل ناتوانی های جسمی به مراکز نگهداری سالمندان منتقل می شوند و بعضی از سالمندان به طور مستقل زندگی خود را سپری می کنند. قطعاً شرایط هر یک از این افراد با یکدیگر متفاوت است و این موضوع باعث می شود که درصد ابتلا به افسردگی در آن ها کاهش یا افزایش یابد. به طور کلی می توان گفت از هر ۱۰ سالمندی که در خانه سالمندان زندگی می کند سه نفر از آن ها دچار افسردگی بسیار حاد می شوند. اما در ۱۰ سالمندی که به طور مستقل زندگی می کنند تنها یک نفر از آن ها به افسردگی دچار خواهد شد.
یکی از موضوعاتی که باید به آن توجه داشته باشید این است که افسردگی با زوال عقل در سالمندان بسیار مرتبط است. معمولا سالمندانی که از زوال عقل برخوردار هستند زودتر از بقیه سالمندان دچار افسردگی خواهند شد. طبق تحقیقاتی که توسط پزشکان انجام شده است می توان گفت اولین علائم زوال عقل در سالمندان مبتلا شدن به افسردگی می باشد.